Milka – nezameniteľne lahodná chuť
Názov Milka sa skladá z najdôležitejších prísad našej čokolády: mlieka a kakaa. Nezameniteľnou sa stáva čokoláda Milka z alspkého mlieka až vďaka svojej mimoriadnej jemnosti. Aby sa Milka, kúsok po kúsku, jedinečne rozpúšťala na jazyku a chutila stále rovnako, používame len tie najkvalitnejšie prísady.
100 percent alpského mlieka
Milka je tradičný výrobok. Preto už viac ako 100 rokov používame v našej čokoláde mlieko výlučne z alpského regiónu. Každý liter mlieka, ktorý dostávame od našich dodávateľov, pochádza na 100 percent z údolí a úpätí Álp.
Skôr, ako sa alpské mlieko dostane do našej čokolády, spracuje sa na sušené mlieko a čistý maslový tuk. Aj za tým sa skrývajú desiatky rokov skúseností: Už švajčiarsky „priekopník čokolády“ Philippe Suchard použil na výrobu čokolády sušené mlieko.
Vyberané prísady v každej tabuľke
Základné prísady pre každú tabuľku čokolády Milka sú kakao, mlieko a cukor. K nim sa pridávajú ďalšie prísady podľa jednotlivých príchutí, ako napríklad oriešky.
V našich závodoch sa denne vyrobia milióny tabuliek jemnej čokolády Milka. Aby každá tabuľka čokolády Milka chutila rovnako, vyrába sa podľa jednotnej receptúry a prísne kontrolovanou metódou. Vo výrobnom procese sa musia pritom prísne dodržiavať jednotlivé kroky: Pre lepšiu kontolu procesov sú napríklad samostatne pridávané jednotlivé zložky mlieka, ako je sušené odstredené mlieko, sladká sušená srvátka a maslový tuk.
*podľa príchute
Čokoláda obsahuje len to, čo uvádzame na obale
Presná receptúra a výrobný postup, vďaka ktorým je naša čokoláda Milka vyrobená z alpského mlieka tak neodolateľne lahodná, sú už po generácie prísne stráženým tajomstvom. Napriek tomu na obale presne uvádzame, čo je vo vnútri – to platí pre všetky prísady aj pre najčastejšie alergény.
Pretože dobre vieme: Niektorí alergici reagujú aj na nepatrné stopy produktu, ktoré sú obvyklými postupmi neodhaliteľné. Preto je na každom obale uvedené presné zloženie.