Cacao image 1

100% alpské mlieko z rodinných fariem

Mlieko je pre značku Milka tým najdôležitejším už od jej založenia - ako napovedá jej samotný názov. To hlavné, čomu chceme zostať verní, je záväzok vždy používať výhradne mlieko z alpskej prírody, z ktorého vyrábame tú najjemnejšiu čokoládu na svete.

Zámerne sme sa rozhodli používať len 100% alpské mlieko, pretože sme presvedčení, že tajomstvo toho, prečo je naša čokoláda tak výnimočná, spočíva z veľkej časti práve v kvalite mlieka, ktorému je venovaná tá najvyššia starostlivosť.

Pretože je vyrobená z alpského mlieka, je Milka symbolom čistej horskej prírody. Všetko naše mlieko pochádza z malého alpského regiónu s rozlohou len 100 km2 a z len 800 starostlivo vybraných drobných fariem, z ktorých každá chová v priemere 60 kravičiek. Celý proces jeho výroby vyžaduje značnú starostlivosť a pozornosť, aby sme získali čo najčerstvejšie mlieko a najjemnejšiu čokoládu.

Pre tento spôsob získavania mlieka sme sa rozhodli preto, že dobre vieme, že len zdravé a spokojné kravy dávajú mlieko najvyššej kvality.

Cacao image 2

Naši chovatelia sú dôležití

100% alpské mlieko používame aj preto, že okrem kvality čokolády je pre nás dôležitý aj vzťah k ľuďom, ktorí tu žijú, a podpora starostlivo vybraných miestnych farmárov, ktorí zdieľajú naše hodnoty a vyrábajú tak mlieko, ktorému sa nič nevyrovná.

Milka podporuje miestnych dodávateľov mlieka už 120 rokov a nakupuje suroviny oddrobných rodinných fariem, ktoré si hospodárstvo odovzdávajú už po celé generácie. Sme hrdí na to, že aj vďaka nám môžu miestni farmári žiť a pestovať tradíciu výroby mlieka v alpských regiónoch.

Cacao image 3

Naše kravy sú dôležité

To, že spolupracujeme s drobnými farmármi a chovateľmi, ktorí majú svoju prácu radi, ktorí poznajú každú svoju kravu menom, znamená, že naše zvieratá majú tú najlepšiu starostlivosť a je o ne vždy dobre postarané. Vieme totiž, že len zdravé a spokojné kravy dávajú vysoko kvalitné mlieko.